Prešov obhájil prvenstvo, Česi ho vraj medzi seba do tretice nechcú

15.03.2009 Celý región

Prešov 15. marca (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov urobili v sobotu rozhodujúci krok k obhajobe prvenstva v českej Zubr extralige. Svojho najväčšieho rivala HC Gumárny Zubří zdolali na domácej palubovke presvedčivo 38:21 (19:9).
Po zápase sa všetci zhodli na tom, že mal výbornú úroveň. "Hostia neodmietli našu výzvu na tempo hádzanú, a tak si diváci mohli prísť na svoje. Konečne sa aj naša hala celkom slušne zaplnila, čo sa stáva iba vtedy, keď tu hráme Ligu majstrov či PVP, " tešil sa najlepší strelec stretnutia Tomáš Mažár, autor deviatich gólov. Šarišania viedli v 10 min 8:2, súperovi pomerne skoro naznačili, že nemá šancu na úspech. "Od začiatku sme výborne bránili, brankár Krupa chytal fantasticky. V druhom polčase sme hrali viac pre pobavenie fanúšikov, no stále s úmyslom ukázať hosťom, kto je pánom súťaže, keďže nás už v nej viac nechcú, " dodal T. Mažár.

Tréner Prešova Rastislav Trtík zdôraznil, že Zubří nepomohla obrana 0-6 a ani 1-5 či 2-4. Vyzdvihol podiel divákov na víťazstve. "To oni nám nedovolili hrať zle, keď do chlapcov z hľadiska neustále búšili. Taký zápas sa potom každému trénerovi hodnotí veľmi dobre. Inak som veľmi rád, že sa mi podarilo nadviazať na minuloročné víťazstvo môjho predchodcu Martina Liptáka v tejto súťaži. Aj vďaka tomu, že som mal za úlohu priniesť do mužstva nové herné varianty, nové návyky, čo sa mi, pri všetkej úcte k nemu, či k pánom Hatalčíkovi a Šulcovi, ktorí tu boli ešte pred ním, aj podarilo. " Kouč Trtík rozvinul to, čo pivot Mažár naznačil: "Keď už odrazu Čechom nie sme pochuti, želám si, aby sme sa dostali ešte do lepšej spoločnosti. Pozrel som si v televízii zápas najvyššej maďarskej súťaže Veszprém – Szeged, ktorý bol akoby z inej planéty. Tým som naznačil veľa. "

Niekdajšia spoločná česko-slovenská HIL trvala päť sezón, prešovských funkcionárov stálo zhruba pred dvoma rokmi dosť úsilia, aby ich kluby spoza rieky Moravy zobrali opäť medzi seba. Teraz sa zdá, že sa aj tento "projekt" blíži k svojmu koncu. Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar na túto tému uviedol: "Zatiaľ sú to iba nejaké hlasy, niečo sa vraj objavilo v českých médiách. Na druhý týždeň si s trénerom Trtíkom sadneme a prehodnotíme situáciu. Ak sa rozhodneme pre Zubr extraligu aj do tretice, zariadime sa potom podľa toho, ako na našu písomnú ponuku, ktorú pošleme na Český zväz hádzanej v apríli, zareaguje druhá strana. "
 

Vyberte región